Werken voor Begemann

Thibo Draad bvIn het Gemeentemuseum Helmond is van 1 mei tot en met 24 oktober 2010 de expositie ‘Werken voor Begemann’ te zien. Hierin enkele van mijn barietprints uit de serie ‘IJzersterk Mensenwerk’ die ik indertijd ook bij Begemann heb gemaakt.

In de tentoonstelling ‘Werken voor Begemann’ zijn bijzondere foto’s en tekeningen te zien met afbeeldingen van arbeiders in de voormalige Helmondse Begemannfabriek. Zo worden onder meer foto’s en nooit gepubliceerde contactafdrukken getoond van Cas Oorthuys. Ook zijn er kunstwerken van Fik Abbing, waaronder een glas- in- loodraam waarvan vermoed werd dat het in de Tweede Wereldoorlog was verwoest. Tijdens de voorbereidingen van deze tentoonstelling werd het werk opgespoord. Naast oude foto’s, documenten en voorwerpen die samen een beeld geven van een van Helmonds meest belangrijke fabrieken in de periode rond de Tweede Wereldoorlog zijn er foto’s en grafiek te zien van Bert Loerakker, Wil Schafrath, Maurice Boyer en van mijzelf.

‘Werken voor Begemann’ slaat zowel op de werknemers van Begemann als op de kunstenaars, schilders en fotografen die deze werknemers hebben getekend, geschilderd en gefotografeerd.

http://wp.elsbethparmentier.nl/?gallery_categories=documentair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 
 
previous next
X